INFO OM DANSEN

LÅT OSS PRESENTERA

Nino Hellman

TikTok-stjärna och skolans ambassadör! Nino är för många redan ett välkänt ansikte i sociala medier via sin dans-influencer-duo Nino&Julia. På Dansgymnasiet var han med och satte grundpelarna för dansen när skolan startade och är numera Dansgymnasiets ambassadör! Med utbildning från Stockholm, Los Angeles och London, samt ett stort antal musikvideos, turnéer och shower i ryggen, visar på att han är en dansare&koreograf av rang!

Philip Hansen

Utbildad och legitimerad lärare i dans! Redan som 16-åring började Philip undervisa i dans och idag är han skolans danslärare efter att ha läst det femåriga ämneslärarprogrammet på Stockholms konstnärliga högskola. Han har även
vidareutbildats i både Köpenhamn och LA. Med sin breda kunskap inom ett stort antal dansstilar och genrer, vill Philip få eleverna att växa och upptäcka
sin egen potential inom dans och rörelse.

Philip_Hansen_550_edited.jpg

HUR FUNKAR DET?

Dansen är helt frivillig att välja på Dansgymnasiet.

Om du väljer att dansa så fungerar det såhär:

Under åk1 dansar du ca 3 ggr i veckan under skoltid. Dessa lektioner är inte kopplade till någon kurs/betyg och fungerar som en förberedelse inför dansen i åk2 och 3. Inför åk2 och 3 behöver du välja dans som individuellt val för att fortsätta dansa. Kurserna heter då Dansteknik1 och 2.

*Upplägget är med reservation för ev. ändringar*

STILARNA

Skolan får ofta frågan om vilka stilar vi utövar. Kortfattat brukar vi säga att det är kommersiell dans. Exempel på stilar du får prova på är hip hop, popping, streetdance, jazz mm.

UPPTRÄDANDEN

Möjligheter till uppträdanden finns i hög omfattning för den som vill. Skolan har ett nära samarbete med branschen och eleverna kan erbjudas att uppträda inför såväl live- som tv-publik i stora kommersiella sammanhang.

BRA ATT VETA

Viktigt att komma ihåg är att grundtanken med Dansgymnasiet är att du skall kunna kombinera dina studier med dansen, utan att behöva tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra. Skolan har inget antagningsprov i dans, du söker in på betyg. Dansgymnasiet har givetvis egen danssal med omklädningsrum och dusch. Allt under ett och samma tak.

DANSSALEN

dansgymnasium stockholm dansgymnasiet