INFO OM DANSEN

LÅT OSS PRESENTERA

Nino Hellman

Känd från Talang 2019! Nino är en mycket erfaren dansare och koreograf med utbildning från Danscenter i Stockholm. Han är även vidareutbildad i Los Angeles och London. Senast kommer Nino från Scandinavian dance academy samt Fryshuset där han verkat som danslärare. Genom åren har han deltagit i otaliga turnéer, musikvideos och shower. Han har även agerat domare i hip hop SM. På skolan är Nino danschef och koreograf.

Elin Kinell

Utbildad och legitimerad ämneslärare i dans och tog sin examen från Dans och Cirkushögskolan 2016. Hon har förutom att undervisa på gymnasiala estetiska program och skolor i Stockholm och Västerås, även tidigare medverkat som dansare i produktion på Stockholm Stadsteater. Elin är även koreograf och dansare för artistagenturen och eventbolaget MAHIKA Productions och uppträder via detta runt om i Sverige. På skolan är Elin den som är proffs på jazz!

HUR FUNKAR DET?

Dansen är helt frivillig att välja på Dansgymnasiet.

Om du väljer att dansa så fungerar det såhär:

Under åk1 dansar du ca 3 ggr i veckan under skoltid. Dessa lektioner är inte kopplade till någon kurs/betyg och fungerar som en förberedelse inför dansen i åk2 och 3. Inför åk2 och 3 behöver du välja dans som individuellt val för att fortsätta dansa. Kurserna heter då Dansteknik1 och 2.

*Upplägget är med reservation för ev. ändringar*

STILARNA

Skolan får ofta frågan om vilka stilar vi utövar. Kortfattat brukar vi säga att det är kommersiell dans. Exempel på stilar du får prova på är hip hop, popping, commercial streetdance, jazz mm.

UPPTRÄDANDEN

Möjligheter till uppträdanden finns i hög omfattning för den som vill. Skolan har ett nära samarbete med branschen och eleverna kan erbjudas att uppträda inför såväl live- som tv-publik i stora kommersiella sammanhang.

BRA ATT VETA

Viktigt att komma ihåg är att grundtanken med Dansgymnasiet är att du skall kunna kombinera dina studier med dansen, utan att behöva tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra. Skolan har inget antagningsprov i dans, du söker in på betyg. Dansgymnasiet har givetvis egen danssal med omklädningsrum och dusch. Allt under ett och samma tak.

DANSSALEN

dansgymnasium stockholm dansgymnasiet