VÅGA TA STEGET

 

SKOLAN

Dansgymnasiet är en helt unik skola i Stockholm som startade hösten 2018. Ta chansen att läsa programmen Samhällsvetenskap eller Ekonomi och kombinera med dans, om du vill! Dansgymnasiet är en liten och familjär skola med ca 150 elever, vilket skapar en härlig gemenskap mellan elever såväl som personal!

Här kan du alltså kombinera ett högskoleförberedande program med dans, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra. Faktum är att du faktiskt inte alls behöver dansa för att gå på skolan. Det är alltid frivillig att välja!

PROGRAM

Vilka program och inriktningar finns det?

DANSEN

Hur funkar det med dansen?

FRÅGOR

Hitta svar på flera av de vanligaste frågorna.

ANSÖKAN

Hur söker eller byter jag till Dansgymnasiet?

ÖPPET HUS

ÖPPET HUS

30 nov 2021 kl 18-19:30
19 jan 2022 kl 18-19:30

10 feb 2022 kl 18-19:30

5 april 2022 kl 18-19

Digitala öppna-hus-filmer finns på vår Instagram

@dansgymnasiet

PERSONLIG VISNING

Dag och tid efter överenskommelse

Vi tar emot dig/er i mindre sällskap och visar skolan samt berättar om utbildningen.

Maila oss för att boka tid

GRATIS DANSWORKSHOP

8 mars 2022 kl 18:30-19:30
4 maj 2022 kl 18-19

Testa på en dansklass med skolans danslärare.

 

OBS! Föranmälan krävs.

 

Länk till föranmälan

LÄGET

Skolan är belägen i Kista i ett utbildningscampus med högskolor, världsledande företag och andra lärosäten som grannar.

 

Ett par hundra meter från skolan ligger Kista galleria, som ger tillgång till exempelvis stadsbibliotek, vårdcentral, restauranger och över 180 butiker.

Till skolan tar du dig enkelt via tunnelbana, buss eller pendeltåg. Från skolan till tunnelbanan tar det endast ett par minuter att promenera. Det finns även en buss som enkelt tar dig upp till pendeltågsstationen Helenelund.

Skolans lokaler är nybyggda, arkitektritade och totalrenoverade i toppklass. Med en minimalistisk design, modern teknik och funktionalitet i åtanke, utgör Dansgymnasiets lokaler en absolut förstklassig studiemiljö.

 

PROGRAM

Viktigt att komma ihåg är att grundtanken med Dansgymnasiet är att du skall kunna kombinera dina studier med dansen (om du vill), utan att behöva tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra. Skolan har inget intagningsprov i dans, du söker in på betyg.

Alla program ger dig fullständig högskolebehörighet.

EK - Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi eller juridik.

SA - Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap eller medier, information och kommunikation.


EK/SA

Nyrenoverade & förstklassiga

LOKALER

 

SOCIALT

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
@Dansgymnasiet

VAD ÄR DET FÖR ANTAGNINGSPOÄNG?


Antagningspoängen baseras på antal sökanden och deras betyg. Däremot varierar antagningspoängen varje år beroende på de nya som söker till skolan. Ingen skola kan svara på utfallet innan antagningsperioden helt är över (oftast kring september inkl. reservantagning). Söker du i första hand ökar du dina chanser att komma in.
MÅSTE MAN GÖRA DANS-AUDITION?


Nej! Du söker till skolan med dina betyg i vanlig ordning. Du är välkommen oavsett förkunskaper inom dansen. Du behöver inte ens dansa alls för att gå hos oss, det är helt upp till dig. Själva tanken är att kombinera högskoleförberedande studier med dans, där dansen är på frivillig basis. Vi vet dock att de flesta som visat intresse för skolan på ett eller annat sätt sysslar eller vill syssla med dans :)
LUNCH & SL-KORT?


Absolut! Vi vågar påstå att lunchen i särklass är det bästa och godaste vi smakat! Restaurangen ligger ett stenkast från skolan, där finns alltid tre rätter att välja mellan inkl. vegetariskt alternativ. Även salladsbuffé, nybakat färskt bröd samt kolsyrat/stilla vatten. Lunchen kommer under hela din skoltid att vara helt utan kostnad och du behöver aldrig lägga till pengar själv. SL-kort får du om du är folkbokförd längre än 6 km från skolan.
ANSÖKA ELLER BYTA TILL DANSGYMNASIET?


Fyll i formuläret på denna sida om du redan går i en annan gymnasieskola och vill byta till Dansgymnasiet. För dig som inte ännu går i gymnasiet, görs ansökan till skolan via Gymnasieantagningen eller annan sajt om du bor i ett annat län än Stockholms län. Du kan söka till skolan oavsett vart i Sverige du bor. Kontakta SYV på din skola om du behöver hjälp med din ansökan.
HAR NI STUDENTBOENDE?


Detta är någonting som du i dagsläget måste ordna själv, men som elev på Dansgymnasiet erbjuder Studio Hotel i Kista långtidsboende till rabbatterade priser. Hör av dig direkt till Studio Hotel för mer information. I vissa fall kan du söka extra stöd för detta, inackorderingstillägg, via CSN. Vi håller även på att se över fler eventuella samarbetspartners vad gäller detta då efterfrågan varit stor.
ÄR DANSGYMNASIET EN VANLIG SKOLA?


Det korta svaret: Ja. På Dansgymnasiet läser du nationella högskoleförberedande program som innehållsmässigt i stort sett är likadana oavsett vilken skola i landet man väljer. Utöver detta har skolan en dansprofil som du, om du vill, får ta del av. Du behöver alltså inte dansa för att gå på skolan, hur märkligt det än låter. Dock är de flesta som söker till skolan dansintresserade. Vidare så har Dansgymnasiet saker som också är "ovanliga". Ett exempel är de mycket fräscha, arkitektritade och topprenoverade lokalerna.
KAN JAG GÅ EN PROVA-PÅ-DAG?


På Dansgymnasiet finns möjligheten att boka personliga visningar av skolan. När du kommer så tar receptionen emot dig, visar dig runt i lokalerna, ger information om allt du undrar över och så brukar vi kika in hur det är på en lektion på det programmet du är intresserad av. Hör av dig via kontaktformuläret eller till info@dansgymnasiet.se så löser vi det!
NÄR HAR NI ÖPPET HUS?


Se aktuella datum längre upp på hemsidan, under rubriken "Öppet hus". Listan uppdateras löpande. Förutom detta kan du också kontakta oss för att boka en personlig visning av skolan. Hör av dig!
EN LÄXFRI SKOLA - VAD BETYDER LÄXFRITT?


På Dansgymnasiet är vi läxfria, det vill säga allt arbete sker under lektionstid och inte hemma under sena kvällar eller helger. Skälen till detta är flera men de viktigaste är att: - Skolan i Sverige ska enligt lag vara likvärdig (vilket dock inte betyder att den ska se likadan ut för alla). Eftersom vi fokuserar på att göra skolarbetet i skolan, kan du som elev lättare få den hjälp du behöver på plats, än om du skulle behöva göra arbetet hemma. Detta ökar med andra ord likvärdigheten. - Forskning visar att stressen bland tonåringar ökar och en bidragande faktor är just hemarbete.* Det är bevisat att fysisk aktivitet bidrar till att minska stress, men om man har fullt med läxor att göra efter skolan väljs ofta fritidsaktiviteter (som ofta består av fysisk aktivitet) bort. Precis som alla andra människor behöver även gymnasieelever återhämtning.
- Elever måste ta ansvar för sin egen inlärning och skolgång, bland annat genom att välja rätt inlärningsmetoder. Men genom läxor lär man sig inte per automatik vare sig ansvarstagande eller studieteknik.
Läxfritt betyder alltså varken "flum" eller "kravlöst". Det betyder att du effektivt utnyttjar den tid du har till ditt förfogande under lektionstid, precis som man gör i arbetslivet.
Och psst; bara för att du inte får läxor i skolan betyder inte det att du inte får ta hem och plugga om du väldigt gärna vill det. Det betyder bara att det inte är ett tvång.
* Källa: Läxfritt- för en likvärdig skola av Pernilla Alm

 

VANLIGA FRÅGOR

SKOLLEDNING

Pernilla Valén

Rektor

 

KONTAKT

dansgymnasium stockholm dansgymnasiet logga
Hur vill du helst bli kontaktad?

Klart! Meddelandet mottaget.

Adress:
Dansgymnasiet
Isafjordsgatan 30B
164 40 Kista
Kontakt:
info@dansgymnasiet.se
08-121 556 96 (vxl.)

Telefontider vxl.
mån-fre 08.00-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

Mailadresser till enskild personal finns att söka på i Schoolity
Jobbansökningar:
Endast via platsbanken och utannonserade tjänster
Sjukanmälan:
Görs endast via Schoolity
Läsårstider:
Finns i Schoolity
under "vår skola"
Ansöka/byta till DG:
Fyll i detta formulär
dansgymnasium stockholm dansgymnasiet